На куката на Dnes.bg: Царят на шарана Али Хамиди

Звездите хващат отново въдицата в "Риболовна надпревара"
19 фев 2018 10:40, Александър Попов
14
На куката на Dnes.bg: Царят на шарана Али Хамиди
Снимка: Viasat Explore

От тази вечер може да заредите стръвта и да се насладите на началото на третия сезон на "Риболовна надпревара" с Али Хамиди и Дийн Мейси по Viasat Explore. Сезонът ще ни предложи пет епизода, като всяка седмица опитните капитани Али Хамиди и олимпиецът Дийн Мейси ръководят две знаменитости през три риболовни предизвикателства в битка за първото място.

На куката на Dnes.bg пък "закачихме" Царят на шарана Али Хамиди, който разказва за предизвикателствата да работиш със звезди.

В предишната поредица "Чудовищни шарани" ни запознахте специално с риболова на шарани, докато "Риболовна надпревара" има по-състезателен елемент. Има ли разлика в тръпката?

Да, винаги казвам, че всъщност мразя – и аз, и Дийн мразим да снимаме "Риболовна надпревара", защото това изважда най-лошото от нас наяве.

Още по темата
Като олимпиец, Дийн естествено има силен уклон към съревнование. А аз дори и да не съм ходил на Олимпиада, още от училище ме тресе спортна злоба. И като събереш двама типа като нас и добавиш напрежението от снимачния процес, направо се получават някои неща, които не са за излъчване. Има спорове и кавги и какво ли още не. А на всичко отговоре имаме още спортисти, които участват като състезатели в предаването, представяте ли си? Накратко, тръпката в  "Риболовна надпревара" е свързана само с победата. Получава се така, че не те грижа на кого колко му е приятно.

Виждаме шампиони по бокс, атлети участвали на Олимпиада в предаването. Устремът към победа помага ли да се улови голяма риба?
 
Често ми задават този въпрос. Мисля, че има нещо нерибарско в него. Знаете ли, както съм споменавал, в "Риболовна надпревара" донякъде не от значение колко е голяма рибата. Моят опит показва, че състезателите биват погълнати от резултата, от точките, отколкото от постижението на самия улов. Да кажем например, че губят с две стотни в съревнование, свързано с теглото на рибата, след което така се случва, че улавят най-добрата риба в живота си, но знаменитостите повече ги човърка, че са изгубили състезанието. В известен смисъл се губи перспективата на това, което правим, в което пък също има нещо нелошо.

Като че ли фокусът е изместен малко повече към елемента на забавление за аудиторията, струва ми се, освен към съревнованието?

Елементът на забавление и победата, да, защото имаме много спортисти в предаването, в крайна сметка най-важното става победата. Да.

Звездите готови ли са да нарушават правила, само и само да се изкачат нагоре, да спечелят? 

Да, като работиш с известни хора, понякога малко трябва да набиеш спирачки, защото те продължават да правят шоу. Например понякога при тези по-маниакалните предизвикателства, кой ще хване пръв дадена риба, да речем, трябва да извадиш другите състезатели от водата, за да снимаш първия успял, да направиш кадрите. И те остават малко объркани, не могат да излязат от роля, изцяло са превключили на вълна "камера снима. Шоуто наистина изкарва този животински инстинкт у всекиго. Чак е малко странно колко е напрегнато да се снима това предаване. Никой не иска да е губещ. А за мен лично е 10 пъти по-стресово, защото съм и изпълнителен продуцент, съсценарист, занимавам се и с логистиката и освен това съм един от водещите. Много ми идва.

Не виждаме, като че ли, много знаменитости да се хвалят, че са ходили за риба.  Мислиш ли, че това хоби може би им удря по имиджа?
 
Абсолютно не. Вижте Бекъм, например, или Антъни Джошуа, в момента, в който отидат на риболов, бам, веднага го публикуват в Instagram. Мисля, че малко по малко излизат от черупките си, няма много спортисти, активни или оттеглили се, по-известни от Дейвид Бекъм. Той е една от големите звезди и ако погледнете Instagram профила му през последната година, има поне два три поста, когато е за риба. Това е най-добрата реклама за този спорт.

Има ли шанс да го видим в следващия сезон на "Риболовна надпревара"?

В сезон 3 със сигурност не, защото вече е заснет и Дейвид не участва. Но правим опити да се свържем с хората му и него директно за това, макар че е много трудно. Би било страхотно да участва. Или например той срещу Бруклин! Би станало страхотно шоу! И ще направи чудеса за този спорт изобщо. Щом Дейвид Бекъм ходи за риба, трябва да е доста яко, а?

Да, нали!

Определено. Не берете грижа, работя по въпроса, но става много бавно. Дори просто да му пратиш съобщение. Стискайте палци да го срещна някъде случайно! С доста от досегашните гости в шоуто, срещите са били чист късмет. И точно това ни трябва. Веднъж да се видим лице в лице и рибата е хваната!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
шареншаран преди 6 години
най-големите шарани пишат тук
10
2
 
0
 
! Отговори
говори Бойко преди 6 години
царя на шараните!Цар Боко и всичките тиквички дето гласуват за него. Амин
9
3
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Ей, ко прай туй Алиту, поизгуби се. Мислех, че прави дюнери на Женския пазар.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите шарани са в България. Има 7 милиона шарана и няколко десетки хищни риби, които са ги изловили всичките.
7
0
 
7
 
! Отговори
бай х преди 6 години
рибарката у лево лови ли шарани ?
6
0
 
6
 
! Отговори
Не съм чел статията преди 6 години
Ужас! Това ли са най- важните новини които да се постват тука. От новини ли се изчерпахте или по света настана мир? (пюк)
5
0
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Кат гледам Цар Шаран гепнал един сом и една щучка на два крака...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това прилича на сом.
3
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Саше, ти май не си рибар, това на снимката е сом. Иначе съм гледал старата поредица, големи лигльoвци са водещите.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е шарана на снимката??
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШАРАНА МИРИШЕ ЛОШО И Е НАТРАПЕН ЗА ПРАЗНИКА ОТ РИБАРИТЕ ЗА ДА ГО ПРОДАВАТ ТОВА Е МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГИЯ!